Mayat Wanita Berpurdah & Nota Pelik Ditemui Dihadapan Masjid Buat Jemaah CEMAS

| January 7, 2018 | 0 Comments

Mayat Wanita Berpurdah & Nota Pelik Ditemui Dihadapan Masjid Buat Jemaah CEMAS | BICARA ISLAM – Penemuan mayat seorang wanita berpurdah yang dikenali sebagai Nurul Khotimah (38) telah menggemparkan Jamaah masjid Anas Bin Faadolah Desa Menang,jawa timur semalam.

Lebih mengejutkan di atas mayat wanita itu ditemukan nota yang bertuliasan “Maaf mohon dirawat sesuai syariat islam jangan cari tahu siapa saya”

Hasil siasatan pihak polis menyimpulkan kemungkinan wanita itu adalah mangsa bunuh memandangkan terdapat luka jerut dibagian leher dan beberapa luka di bagian lainnya.

Lain daripada itu Ayah mangsa juga mengesyaki anaknya itu adalah mangsa pembunuhan hal sama juga di ungkapkan oleh suami mangsa.

Dugaan itu dikuatkan dengan Mesej-Mesej dalam Hp mangsa dengan seorang lelaki yang dipercayai bekas kekasih mangsa waktu sekolah dulu.

Bahkan menurut salah seorang rakan mangsa mengatakan, lelaki berkenan pernah memaksa mangsa untuk bercerai dengan suaminya dan memaksa menikah dengannya.

Mangsa juga dijanjikan diberikan sebuah rumah,kereta serta kehidupan yang mewah asalkan keinginan suspek dipenuhi.

Agustina, kakak mangsa juga mengaku bahwa mangsa pernah menceritakan hal itu padanya.Katanya mangsa rimas dan takut kerana gangguan bekas kekasihnya itu dan pernah berniat untuk membuat laporan polis.

Bagaimanapun Polres Kediri, AKP Hanif Fatih Wicaksono menerima satu rekaman cctv yang menunjukkan mangsa dan suspek bertemu sebelum mayatnya ditemui oleh jamaah masjid.

Berkait kes, bukti petunjuk yang diterima mengarah dugaan pembunuhan.

“Kami masih memburu suspek,” ujarnya.

Kredit : Bicara Islam Via Eberita

Tags: , , , ,

Category: Jenayah

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *