Punca & Fakta Ngeri Disebalik Pembantaian 3 Beranak

| January 11, 2018 | 0 Comments

Punca & Fakta Ngeri Disebalik Pembantaian 3 Beranak | BICARA ISLAM – Penemuan tiga jenazah tiga beranak keturunan cina tionghua yang diercayai di bantai dengan cukup sadis telah menggemparkan warga Aceh.

Ketiga beranak itu maut dengan mengenaskan termasuk seorang kanak-kanak berusia 8 tahun disembelih hingga kepala terputus dari badan.

ARTIKEL BERKAITAN : Ini Punca 3 Beranak Maut Dibantai, Termasuk Budak 8 Tahun Putus Kepala

Dalam sidang media hari hari ini pihak Polresta Banda Aceh mengungkap 5 fakta mengenai kes berkenan.

1.Identiti mangsa
Menurut pengakuan yang mengenali mangsa,lelaki keturunan tionghua ini adalah merupakan seorang lelaki yang murah senyum dan mahu bertegur sapa.

Pagi sebelum kejadian mangsa di lihat masih sempat menghantar anaknya kesolah,keluarga kecil ini setiap petang akan keluar rumah untuk makan bersama.ungkap nena jiran mangsa.

2.Isteri ditemukan tanpa busana.
Miarni yang merupakan isteri mangsa ditemukan maut tanpa sehelai pakaian dengan bekas lukan tikaman di perut, lehernya juga terdapat luka cekikan.

3.Ayah dan anak di sembelih.
Tak cukup kekejaman yang dilakukan,ayah dan anak juga dibunuh dengan cukup sadis.mayat mangsa di temukan dengan posisi telungkup dengan kepala hampir putus.

Manakala anak lelakinya yang berusia 8 tahun ditemukan diruang tengah rumah mereka tanpa kepala,kepala kanak-kanak malang itu ditemukan kira kira 3 meter dari badan.

Dari hasil siasat kanak kanak malang itu dipercayai terlebih dahulu di pancung menggunakan parang sebelum ayahnya di bunuh.

4.Identiti suspek dan motif pembunuhan
Suspek dikenali sebagai Iwan Maulana berusia 22 tahun dan juga merupakan pekerja mangsa berjaya di tahan selepas 48 jam selepas kejadian.

Pihak polis yang mengembangkan siasatan menduga motif pembunuhan berkait dengan dendam,hal itu di kuatkan dengan status mangsa sebelum bembantaian satu keluarga itu berlaku.

Dalam pada masa sama,pihak polis juga turut menahan reman dua lagi pekerja mengsa bagi membantu siasatan.

5.Hukum mati
Pengurus Cabang (PC) Persatuan Dayah Inshafuddin Kabupaten Aceh Barat Daya (Abdya) menggesa pihak polis negeri banda aceh untuk menghukum bunuh suspek bantai 3 sekeluarga.

Hal itu di ungkapkan dalam sidang media semalam mengulas isu berkenan.”Pihak kami sangat setuju agar pelaku pembunhan itu dihum mati”katanya

Hal sama juga turut diungkapkan oleh Gubernur Irwandi Yusuf meminta kejaksaan di Aceh tidak boleh memberi ampun bagi pelaku pembunuhan berencana.

Hukuman maksimum tersebut diharapkan menjadi pelajaran bagi pihak lain sehingga tidak mudah menghilangkan nyawa orang lain.katanya

Kredit : Bicara Islam Via EBerita

Tags: , , ,

Category: Jenayah

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *