Inilah Sebab Kenapa Bapa Sengaja Bunuh Anak Dalam Kemalangan

| May 7, 2018 | 0 Comments

Inilah Sebab Kenapa Bapa Sengaja Bunuh Anak Dalam Kemalangan | BICARA ISLAM – Hanya kerana anak kerap kencing di seluar, seorang bapa Hasan Basri (29) tergamak mendera anak kandungnya sendiri hingga maut di Desa Timbuseng Makassar.

Tak cukup disitu,manusia bertopeng setan itu juga merancang untuk terlibat dalam satu kemalangan bagi mengelak di tuduh membunuh kanak-kanak yang masih berusia 4 tahun berkenan.

Menurut sumber suspek pada jumaat lalu di syaki mencubit dan memukul mangsa di seluruh tubuh hanya kerana mangsa kecing dan mengenai seluar suspek.

Pada keesokan harinya,suspek membawa mangsa ke pentai menaiki motorsikal,dalam perjalan balik kerumah suspek yang melaju secara sengaja membuat break mengejut hingga mangsa terpelanting dan kepalanya jatuh ke jalan terlebih dahulu.akibat dari kejadian ituMangsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.

Bagaimanapun pihak polis yang menyiasat kes tidak mempercayai keterangan mangsa yang mencurigakan.

Ditambah lagi hasil bedah siasat yang menunjukkan adanya bekas luka cubitan dan lebam di bagian badan mangsa.

Mati secara tidak wajar kanak-kanak malang itu mulai terbongkar apabila isteri suspek membuka mulut dan mengaku suaminya itu kerap mendera anak mereka.Bahkan katanya pipi mangsa pernah di gigit dan dipukul hingga mengalami lebam-lebam

Bagaimanapun menurut ketua polis Gowa Makassar AKBP Shinto Silitonga,pihak mereka menjalankan siasatan selepas mendapat aduan dari Hospital Bbayangkara Makassar yang menyatakan adanya tindak kekerasan ke atas mangsa kemalangan yang di rujuk di hosptal itu.

Kredit : Eberita

Tags: , , , , , ,

Category: Jenayah

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *